RSS

You Are Beautiful

Alhamdulillah, selamat sudah slot Bicara Muslimat pada hari jumaat (27/9/2013) yang lalu. Kalau muslimin pergi solat jumaat dengar khutbah, muslimat pun boleh dapat pengisian juga melalui aktiviti yang dianjurkan oleh pihak HELWI IPG Kampus Ipoh.

Ok, apa itu Bicara Muslimat? Bicara Muslimat adalah salah satu aktiviti tetap yang dianjurkan oleh lujnah HELWI. Aktiviti ini diadakan pada setiap hari Jumaat jam 12.30 p.m di Pusat Islam Al-Hidayah@PIAH IPG Kampus Ipoh. Special untuk muslimat2 saja ye. Bicara ini juga terbuka kepada non-muslim jika ada yang berminat nak join. :)

Bicara Muslimat kali ini kembali lagi dengan tajuk "You Are Beautiful" yang dikendalikan oleh ukhti Izzati Salleh, selaku ketua Exco Helwani JPP IPG Kampus Ipoh.

Ukhti Zati memulakan bicara dengan berkongsi apa itu yang dimaksudkan dengan kecantikan menurut al-Khawarizmi. Jika ingin memilih pasangan utamakanlah agama yang ada padanya, kerana formula nilai bagi seseorang perempuan itu adalah seperti berikut;

1 = agama
0 = cantik
0 = berharta
0 = berketurunan baik

Jika tiada agama pada seseorang perempuan itu, maka kecantikan, harta dan asal keturunannya hanyalah bernilai kosong.

Kemudian ukhti Zati meminta kami duduk menghadap berdua2 dan lukis muka sahabat di hadapan kita then cerita @ terangkan kenapa kita rasa sahabat kita ni cantik. Nah ini hasilnya.


Oleh; Zakirah, pasangannya ukhti Una

Oleh: ukhti Una, pasangannya Zakirah

Oleh: Ukhti Zura, pasangannya ukhti Zati

Oleh: ukhti Didi, pasangannya ukhti Husna

Oleh: ukhti Husna, pasangannya ukhti Didi

Oleh: ukhti Izzati

0 comments:

Post a Comment