RSS

Pesta Hoki IPGM 2013

Siapa sangka. Tak pernah termimpi untuk sampai ke tahap ini. Tak pernah terlintas untuk duduk dalam majlis sebegini. 


Pada mulanya kita kebuntuan, tiada pengurus tiada penaja tiada segala. Hanya bermula dengan main dan azam, "let's we built teacher hockey". Bermain suka-suka tanpa pernah kita rasa terluka, bengkak sana lebam sini. 

Apabila dipanggil turun, kita hanya menurut. Berkejar-kejar kelompok ayam merebut bola. Apabila ditetapkan posisi, kita terima dengan rela kerana kapten lebih kenal pemainnya.Dalam resah libang-libu kita sahut cabaran. Jemputan mesti diterima, pasukan perlu dibentuk. Dan kita tekad turun 3 hari latihan bersama. Belajar peraturan, belajar strategi. Di situ kita cuba menjadi besi.


Dan tanpa sedar, ukhuwah kita kian erat. Seteguh kerang di tepian pantai, takkan hancur dipukul ombak malah kian masin direndam badai.


Walaupun niat kita pergi untuk belajar, tetap perlu kita "main pakai otak". Maka terputuslah jawapan 4 seri 1 kalah untuk pasukan perempuan.

IPIK vs IPG Ipoh = 4-0
IPIS vs IPG Ipoh = 0-0
IPTI vs IPG Ipoh = 0-0
IPBM vs IPG Ipoh = 0-0
IPG Perlis vs IPG Ipoh = 0-0

Alhamdulillah, kerana kita hanyalah pasukan pertama yang menjejakkan kaki dalam arena ini, maka tidak hairanlah jika tewas di tangan pemain Malaysia yang telah jauh kembara dunia.


Photo: Hoki .

0 comments:

Post a Comment